Index Vakbarát Hírportál

Tabletre és PC-re is jön a WhatsApp

2015. január 21., szerda 20:52

Asztali és táblagépeken is elérhető lehet a WhatsApp új verziója. A CNBC szerint a Facebook által megvásárolt cég bejelentette, hogy mobil nélkül is használható új változat készül.

Facebook's WhatsApp messaging platform announces a desktop app, making it available away from mobile phones for the first time. • $FB

— CNBC Tech (@CNBCtech) January 21, 2015

Korábban is utaltak jelek arra, hogy erre készült a cég: Pavel Durov, a Telegram vezetője beszélt például arról, hogy embereiket próbálja átcsábítani a rivális WhatsApp. Ennek kapcsán kezdett kutatásba az Androidworld.nl, az androidos programkódban több nyomot is találtak a webes kiadás előkészítésére, ami az Sg.hu szerint webes chat lehet.

Az üzenetküldő programoké talán a legforróbb terület ma az okostelefonos appok világában, minden szolgáltató arra gyúr, hogy övé legyen a globálisan domináns hálózat, ami átveheti az sms-ek szerepét világszerte, és ezzel hatalmas bizniszt halásszon el a mobilszolgáltatók elől.

 A WhatsApp Amerikában, Brazíliában, Indonéziában fut jól, Japánt és Délkelet-Ázsiát a Line uralja (470 millió felhasználó), Kínában a Wechatet használják (440 millió), Koreában a Kakaotalkot (130 millió), Indiában a Nimbuzzt (150 millió, őszi adatok). Mark Zuckerberg terve az, hogy a Facebook világsikerével megtámogatva a WhatsApp legyőzze ezeket a konkurenseket, részletek korábbi cikkünkben.

Rovatok