Index Vakbarát Hírportál

Egy napig se bírja az Apple Watch?

2015. január 23., péntek 11:05

„Éjszakánként” – mondta az Apple, amikor korábban arról kérdezték, milyen gyakran kell tölteni a cég hamarosan megjelenő okosóráját, az Apple Watchot. Ennél közelebbit nem árultak el arról, hogy meddig bírja az óra akkumulátora.

A témáról most először nyilatkoztak azok, akik részt vesznek az okosóra fejlesztésében, és tudják a hardver specifikációit – beleértve azt is, hogy az Apple milyen üzemidővel számol. Ahogy a 9to5Mac fogalmaz, a valódi számok elmaradhatnak a célkitűzéstől; ez emberi nyelven azt jelenti, hogy az Apple Watch egy töltéssel nem fogja bírni a nap végéig.

A források szerint az Apple viszonylag nagy teljesítményű processzort és csúcsminőségű kijelzőt szeretne az Apple Watch-hoz, de ezek igencsak leszívják az akkumulátort. Az IOS operációs rendszer lebutított verzióját, a Skihillt futtató S1 csip teljesítményben közel van az Apple A5 processzorhoz, ami a legújabb Ipod Touchban is van; a Watch kijelzője másodpercenként 60 képkockát tud megjeleníteni. Ez viszont megköveteli a szükséges erőforrást.

Az Apple úgy tervezte, hogy a Watch minimális babrálás mellett kibírja egy napig: ha nem bökdössük az órát, nem futtatunk teljesítményigényes alkalmazásokat. Ha úgy általában nem használjuk, csak kikapcsolt képernyővel viseljük, és legfeljebb új értesítéseknél aktiváljuk, valóban kibírhat 24 órát. 2,5-4 óra használat és 19 óra passzivitás – nagyjából ezzel számoltak. Ha nem nyúlunk hozzá, a Watch akár 3 napot is kibírhat töltés nélkül, de ez ugyanúgy igaz egy bőr karkötőre is.

De akkor mit bír?

A 9to5Mac cikke kitér rá, hogy mivel az Apple Watch végső soron mégis egy karóra, a legfontosabb tudnivaló az, hogy meddig bírja megjeleníteni az órát a kijelzőjén. Úgy tudják, nagyjából 3 óráig, és ebben benne vannak az óramutató-mozgás animációi is.

Rovatok