Index Vakbarát Hírportál

Itt a világvége: nem lesz világító alma az új Macbook Airen

2015. január 26., hétfő 09:36

Újabb fotók kerültek ki a netre a titokzatos, 12 hüvelykes Macbook Airről, amit az Apple elméletileg már gyárt, de hivatalosan még nem mutatott be.

A gépnek sok különleges dizájnmegoldása lesz, a legfurcsább a káva nélküli kijelzővel elért, szokatlanul kompakt méret. Az Apple tervezői ráadásul az összes, széles körben elterjedt csatlakozót elhagyják, még az USB-nyílás helyére is új, vékonyabb, USB-C szabványú portot terveznek, hogy a notebook a legvékonyabb legyen a piacon.

A kínai blogon közzétett (így érthetően fenntartásokkal kezelendő) fényképeken a pletyka szerint már létező notebooknak csak a fele, egész pontosan a felső része látható: egy készre szerelt monitor. A hagyományok szerint a fedőlapon egy fehér, bekapcsolt állapotban világító logó kellene legyen, de a kémfotókon ezüst bevonat látszik, így elképzelhető, hogy a kis kijelzőjű iPhone-ok után újabb hagyomány megy ki a divatból az Apple-nél.

A fényképek közül talán az a legérdekesebb, ami azt mutatja meg, hogy a kijelző alig vastagabb, mint a gyártó extravékony tabletje, az iPad Air.

Rovatok