Index Vakbarát Hírportál

Pillanatok alatt elfogyott a Xiaomi új mobilja

2015. január 28., szerda 17:04

Idén se tervez lassítani a Xiaomi. Tavaly év végén egy óriási tőkebevonás után elérték a 45 milliárd dolláros értéket, ezzel megelőzték még az Ubert is. Most pedig mindössze három percre volt szükségük ahhoz, hogy eladják az Iphone-verőnek szánt Mi Note telefon teljes első adagját.

Az óriási érdeklődés elsősorban annak köszönhető, hogy a nagyjából 100 ezer forintnak megfelelő árért elég jó hardvert kínál a cég: a telefonban Snapdragon 801-es processzor, 3 GB RAM és 3000 mAh-ás akku, és 16 GB tárhely van, a kijelzője 5,7 colos és fulldh felbontású, kamerája 13 megapixeles, és a felületét hajlított karcálló üveg borítja.

A telefon nagytestvére, az Mi Note Pro ennél is erősebb lesz a maga nyolcmagos Snapdragon 810 processzorával és 4 GB RAM-jával, külön grafikus csippel és 2K felbontású kijelzővel. Igaz, ez már körülbelül 145 ezer forintnak megfelelő összegbe fog kerülni.

Bár korábban sok vád érte a Xiaomit, hogy az Apple-t másolja, az új modellek nem igazán hasonlítanak a nagy rivális dizájnjára a maguk hajlítottüveg-borításával és fémkeretével.

A cég 2014-ben 61,1 millió telefont adott el, 2015-re pedig már 100 millió eladással számolnak. A stratégiájuk fontos része az Apple közvetlen támadása, állítólag tervezik például, hogy csereprogramot indítanak az Iphone 5s- és 6-tulajdonosok számára. Addig is a sima Note-ból a következő adag február elején kerül az online boltokba (csak úgy lehet kapni), a Pro változat pedig márciusban érkezik majd.

Rovatok