Index Vakbarát Hírportál

Százmillió dollárt ért egy naptár

2015. február 5., csütörtök 09:34

A Microsoft célzott felvásárlásokkal próbálja bebiztosítani, hogy minden népszerű platformon meghatározó szereplővé tudjon válni, vagy az maradhasson. Csak így tudja majd dollárra váltani az Office irodai csomag szolgáltatásait. A Microsoft ugyanis már nem egyetlen drága csomagban akarja eladni az Office-t, hanem állandó havi bevételt termelő szolgáltatásként. Ennek a törekvésnek lehet a része a Sunrise nevű cég bekebelezése.

A startupnak Mac OS X-re, iOS-re és Androidra is van alkalmazása, a többi rendszeren pedig böngészőben érhető el a naptára. Különlegessége, hogy a Google, iCloud és Microsoft Exchange naptárain kívül még sok más alkalmazást beledrótoztak. Elérhetjük a naptárban a Foursquare bejelentkezéseit, a Songkick koncertajánlóit, és még a Linkedin üzleti közösségi háló is beköthető.

A TechCrunch hírportál szerint a Microsoft legalább 100 millió dollárt fizetett a vállalatért. A hírek szerint a Sunrise megmarad különálló alkalmazásként is, de a műszaki megoldásait a Microsoft más termékeiben is felhasználja majd. Ezt tette a nemrég felvásárolt Acomplival is, melynek a technológiái az Outlook for Android és iOS appokban is megjelentek.

Rovatok