Index Vakbarát Hírportál

Kiválogatja a szép lányokat a Tinder-robot

2015. február 11., szerda 11:31

Rengeteg külső alkalmazás van már a mobilos randiapphoz, a Tinderhez, most azonban szintet lépett a gépi randizás: a Tinderbox már nemcsak a balra-jobbra húzogatást (ezzel választhatjuk ki, hogy valaki tetszik-e) tudja automatikusan helyettesíteni, és aztán mindenkit lájkolni, hanem már választani is tud.

Az Eigenfaces algoritmussal az első hatvan kézi választás után képes megítélni, hogy melyik arcok tetszenek nekünk, ebből összeállít egy átlagos arcot, és utána csak azokat választja ki, akik nem csúnyábbak annál.  

A szoftvert a vancouveri Justin Long fejlesztette ki. Blogjában azt írja, megunta a sok kézi választást ezért alkotta meg az arcfelismeréssel működő, sokkal okosabb automatikus rendszert. A robot ráadásul magától rácsetel a párjainkra (akkor állunk párba valakivel, ha ő is minket választ), ezzel tudja kiszűrni a robotokat: ma már rengetegen hirdetnek tinderes csetekben, jellemzően szexcsetet. 

StanfordNLP nevű természetes nyelvi algoritmuskészlet segítségével három válasz érzelmeit elemzi a bot, csak ezután értesíti a felhasználót arról, hogy beszállhat a beszélgetésbe. A készítő szerint az algoritmus 300 választásig működik, utána megtörik, és nem választ olyan jól.

Long saját bevallása szerint egyébként már nem használja a szoftvert, mert túl sikeres volt.

Rovatok