Index Vakbarát Hírportál

Mindenki szerkeszthet doksit Apple iCloudban

2015. február 13., péntek 15:33

Most már bárki regisztrálhat magának egy Apple ID azonosítót, amivel doksikat, táblázatokat és bemutatókat tudunk szerkeszteni a weben elérhető iWork for iCloud felhőszolgáltatásban. A fiókokhoz 1 gigabájt tárhely jár.

Eddig azok fértek hozzá az iCloudhoz, akik az Apple-től vettek számítógépet, okostelefont vagy tabletet, hiszen a kaliforniai cég elsősorban a hardvereladásban érdekelt, abból származik a nyeresége.  

A Pages szövegszerkesztő, Numbers táblázatkezelő és Keynote bemutatókészítő béta verzióját tudjuk elérni, teljesen ingyen. Az iWork for iCloud szolgáltatást 2013-ban mutatták be. Az iCloud ma már a mobilokon futó iOS-nek és a Mac gépeken lévő OS X rendszernek is a szerves része, ez a felhőszolgáltatás teszi lehetővé, hogy a laptopon létrehozott doksik szerkesztését akár a telefonon is folytatni tudjuk.

Az iCloudot valószínűleg azért tették szabadon elérhetővé, mert a felhasználóknak fontos lehet, hogy másokkal, akár windowsos pc-t használókkal is közösen tudjanak dolgozni. Az Apple bizonyára a Microsoftot egy szeretné egy kicsit visszaszorítani.  A riválisa ugyanis már több mint 100 olyan alkalmazást adott ki, ami nem Windowson fut, hanem iOS-en vagy Androidon.

Rovatok