Index Vakbarát Hírportál

Nagyon lebutították az Apple okosóráját

2015. február 17., kedd 13:56

Az Apple kénytelen volt megszabadulni az Apple Watch számos funkciójától, írja a Wall Street Journal, és a kaliforniai vállalatnak nagyon kell küzdenie, hogy valamire még így is jó legyen az első okosórája.

Az első bemutatón még arról volt szó, hogy az Apple Watch tele lesz egészségügyi szenzorokkal, ám ezeknek nyoma sem volt a tavaly év végén bemutatott egységekben. Az üzleti napilap megtudta, hogy bizonyos funkciók túl bonyolultak lettek volna (ilyen például a stressz és a vérnyomás mérése), más esetekben azonban a szenzorok gyártói nem feleltek meg az Apple követelményeinek.

Emellett fennállt annak a veszélye is, hogy a kormányzati szabályozásokba is beleütköznek, hiszen az emberi test vizsgálata nem játék. Egy hibás mérésnek súlyos egészségügyi következményei is lehetnek. Márpedig hibás mérések könnyen előfordulnak, az Apple tesztjei során a szenzorok elég rosszul teljesítettek a szőrösebb csuklókon, és a lazábbra fűzött óraszíj is okozott pontatlanságokat.

Néhány szenzor azért maradt az Apple Watchban, és elképesztő extrákat is beépítettek. Ilyen például a szívdobbanás-alapú üzenetküldés, amire ugyan még soha senkinek nem volt szüksége, de az ilyesmi nem szokta zavarni az Apple rajongóit.

Az Apple mindezek ellenére nagyon bízik az óra sikerében, és az első negyedévre 5-6 millió darabot rendelt belőle az ázsiai beszállítóitól. Az Apple Watch áprilisban kerül a boltokba, és lesz egy arany változata is, amely állítólag 4000 dollárba kerül.

Rovatok