Index Vakbarát Hírportál

Már a Barbie baba is pofázni fog

2015. február 18., szerda 17:20

Vannak azok az esték, amikor a legjobb leülni egy könyvvel és egy pohár vörösborral, befészkelni magunkat a kanapé sarkába, és órákon át ott maradni. Egy alkalommal én is pont erre készültem, de egyszer csak macskanyávogást hallottam, ami nem is lenne gond, ha tartanék macskát. Az idilli borozás helyett házirambót játszva, hason kúszva néztem be a szekrények alá, hogy hol van az a büdös dög, és különben is, hogy jutott be a lakásba. Nagyjából húsz perc múlva, a második nyávogásnál kiderült, hogy nem állat adta ki a hangot. A világ legidegesítőbb mobilalkalmazása, az a rohadék Talking Tom panaszkodott, mert nem kapott virtuális simogatást.

Kedves szülőtársak, a helyzetünk csak romlani fog, a Mattel ugyanis kitalálta, hogy a Barbie legújabb generációjának is beszélne kell. Az ízlésficamos és természetellenes baba wifin csatlakozik az internetre, a lábaiban lesznek az akkumulátorok, és egy órán át tud beszélgetni a gyermekekkel. Állítólag vicceket és történeteket is mesél.

A prototípust február 14-én mutatták be New Yorkban egy játékkiállításon. A Hello Barbie névre keresztelt játék a ToyTalk nevű startup megoldásának köszönhetően tud majd csevegni. A bedrótozott Barbie megjegyzi azt, amit mondanak neki: ha például megtudja, hogy a gyerekünk szeret táncolni, akkor a későbbi beszélgetések során lehet, hogy ezt meg fogja említeni.

A Hello Barbie nagyjából 20 ezer forintba kerül majd, és még nem tudjuk, hogy mikor dobják piacra. 

Rovatok