Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó távirányító, amire szükségünk lehet

2015. február 19., csütörtök 21:14

Egy átlagos modern nappaliban akár 5-6 távirányítóval vezérelhető eszköz is lehet, ami igencsak megnehezíti a kikapcsolódáshoz keresett tartalmak végigböngészését. Hol az egyiket, hol a másikat kéne megnyomni, a harmadik lemerült, a negyediket meg már félig szétrágta a kutya unalmában. 

Az amerikai Ray Enterprises egy érintőkijelzős univerzális távirányítóban látja a megoldást, amely infravörös, bluetooth, wifi és zigbee protokollon kommunikál, és ennek hála több mint 200 000 különféle eszközt tud vezérelni. Akár okosizzókat, termosztátokat és más internetre kötött játékszereket is. 

A Ray Super Remote színes érintőkijelzője 4,8 colos, és a 200 dolláros árért akár egy okostelefont is vehetnénk, amiben talán még infraport is van. A távirányító azonban nem fog lemerülni egy háttérben futó alkalmazás miatt, nem hív fel rajta az anyós, miközben pont a mozicsatornára kapcsolnánk, és van benne egy-két ügyes megoldás, amit a telefonokba épített távirányítók nélkülöznek.

Műsorokat tudunk keresni, és nemcsak az online műsorújsághoz férünk hozzá, hanem a saját felvevőnk tartalmához is. Erről még csak egy amerikai szolgáltatóval kötöttek megállapodást, de folyamatosan dolgoznak az ügyön. ha megvan, amit nézni vagy hallgatni szeretnénk, akkor egy gombnyomással el tudjuk indítani a lejátszást. Nem kell hdmi-portot és csatornát váltani, csak rányomni a lejátszó nevére, a távirányító pedig a többit magától elintézi.

Az is biztos, hogy a távirányító fizikai gombjai pedig nem a telefoncsörgés hangerejét állítják, hanem mindig az éppen használt eszközét.

Hosszú távon az a cél, hogy a Rey Super Remote ismerje is a használóját, és személyre szabottan ajánljon műsorokat.

Rovatok