Index Vakbarát Hírportál

Saját Youtube-appot kapnak a gyerekek

2015. február 20., péntek 15:26

A Youtube vonzza a gyermekeket is, de tele van olyan tartalommal, ami nem való nekik. Ezeket most nem is nagyon lehet elkerülni, hiába állítgatjuk a szűrőket. A videómegosztó portál mérnökei azonban kifejlesztettek egy új alkalmazást Youtube Kids néven, ami február 23-án fog megjelenni Androidon, és egyelőre csak Amerikában.

„Folyamatosan ezt kérdezték tőlünk a szülők, hogy gyermekbarát hellyé tudjuk-e tenni a Youtube-ot” – mondta Shimrit Ben-Yair, a projekten dolgozó fejlesztőcsoport vezetője. Hozzátette azt is, hogy miközben a teljes Youtube nézettsége évente 50 százalékkal nőtt, a családoknak szóló csatornák esetében inkább a 200 százalékhoz volt közeli ez a szám.

A hónapok óta készülő Youtube Kids az ott dolgozó mérnökök úgymond mellékterméke, akik gyakorlott szülőként maguk is részt vettek az abba bekerülő tartalmak, valamint a kezelőfelület tesztelésében. Eltávolították a zavaró elemeket, és beépítettek néhány szülőbarát funkciót is. A felhasználói hozzászólásokat levették a felületről, viszont van egy időzítő, amivel meg tudjuk szabni, hogy mennyi idő után álljon le az alkalmazás. A gyerekek tudnak majd hangutasításokkal is keresni, hiszen a legtöbbjük még nem tud jól írni.

Rovatok