Index Vakbarát Hírportál

Magányos hülyék a sötétben, ezt nektek!

2015. február 23., hétfő 09:28

A Fogo Digital már az idei CES-en is demózta a felturbózott okoslámpáját; a Techcrunch akkor azt írta az eszközről, hogy ez a zseblámpák svájci bicskája. Az okoslámpagyártás finanszírozása még nem megoldott, de ez 30 napon belül megváltozhat: a Fogo elindította a gyűjtést a Kickstarteren.

A Fogo lámpájának különlegessége, hogy nemcsak egy izzót, hanem egy GPS helymeghatározót és egy digitális adó-vevő készüléket is beépítettek. Az USB aljzat a töltésre való: ha a telefonunk lemerülőben van, a lámpa akkumulátorát is megcsapolhatjuk egy kis extra fényerőért.

A Kickstarter-kampány nemrég kezdődött; azóta 77 támogató 11 ezer dollárt gyűjtött össze. A kitűzött 125 ezertől ez még messze van, de a kampányból még 29 nap van hátra, így a Fogónak jók az esélyei. A moduláris eszközökkel bővíthető zseblámpát 175 dollárért kínálják, a walkie-talkie kiegészítővel 225-ért. Ennyiért csak a korai támogatók vehetik meg, a bolti változat 25 dollárral drágább lesz.

A moduláris kiegészítők terén a Fogónak egészen vad ötletei vannak: a terveik szerint műholdas modemmel, lézeres távolságmérővel és lavinaveszélynél használható jeladóval is bővíthetjük a lámpát. Úgy tűnik, minden sötétben tévelygő magányos hülye élete legjobban elköltött dollárjait fizetheti ki az okoszseblámpáért, ha végre piacra kerül. Első körben viszont a Kickstarter-támogatók kapják meg a lámpáikat, várhatóan idén ősszel.

Rovatok