Index Vakbarát Hírportál

Maga nem művész? Akkor ez pornográfia

2015. február 24., kedd 16:05

A Google bejelentette, hogy el fogja távolítani a felnőtt témájú tartalmakat a Blogger rendszeréből. A korlátozás március 23-tól érvényes. A blogszolgáltató hivatalos oldalán leírják, hogy ez mit jelent: innentől fogva a Bloggeren nem lehet szexualitást vagy meztelenséget ábrázoló tartalmat közzétenni. A regisztrált felhasználóknak már elküldték az értesítést a felhasználói szabályzat megváltozásáról. A Blogger eddig nem tiltotta a szexuális tartalmak megosztását, ha az legális volt, és ráaggattak egy korhatárkarikát.

Az új szabályzat bevezetése után az érintett régi posztokat nem törlik. A kérdéses tartalmak csak priváttá válnak, így a blog adminisztrátorain kívül senki nem láthatja őket – legalábbis addig, amíg el nem távolítják belőlük a kifogásolt tartalmat. Ha viszont valaki március 23-a után tölt fel meztelen képeket vagy szexvideókat, törölni fogják őket.

Szóval a Bloggeren márciustól nem lesz semmi, ami a szexre emlékeztetne. A cég mindenesetre hagyott egy kiskaput: továbbra is engedélyezik a meztelenséget, amennyiben annak társadalmi haszna van – például művészi értelemben – vagy ha oktató, dokumentarista, esetleg tudományos kontextusban használják. De ne legyenek illúzióink: a Google fogja eldönteni, hogy az egy impresszionista pina-e, vagy hogy belefér-e Sasha Grey életműve a dokumentarista kategóriába.

A Google nem kommentálta, hogy miért változtattak a szabályzaton.

Rovatok