Index Vakbarát Hírportál

Már a dzsungelben is van Street View

2015. március 2., hétfő 20:07

Amikor már azt hinnénk, hogy a Google-nek nincs több ötlete arra, hogy az utcákon, a Déli-sarkon vagy épp a Holdon kívül milyen más helyszíneket kellene még felvenni a Street View szolgáltatásba, kijön a hír, hogy a brazíliai esőerdőket is alaposan körbefotózza a cég.

Az esőerdők fotózása a Fenntartható Amazonas Alapítvánnyal közösen megy. A frissen feltöltött képeken az látszik, hogy a városi utcákhoz hasonlóan az erdőben is elég alaposan kihasználták a Trekker nevű, speciális fényképezőgépet. Egy különleges drótkötélpályára szerelték fel a gépet, hogy így fényképezzék le a kiválasztott fát és környékét a földtől egészen a lombkorona szintjéig.

Egyébként a legnagyobb kihívás pont az volt, legalábbis a projekt menedzsere, Karin Tuxen-Bettman szerint, hogy a lehető legjobb helyet találják meg az érintetlen esőerdőben, és ott állítsák fel a drótkötélpályát. „Nem egy kiépített turistahelyet kerestünk, hanem hajón és gyalog szállítottuk a felszerelést, míg meg nem találtuk a legjobb helyszínt.”

Ön szerint a dzsungelben

  • 1307
    nem kell Street View
  • 1232
    kell a Street View, és nem baj, ha ezért érintetlen helyekre drótkötélpályát szerelnek fel

Rovatok