Index Vakbarát Hírportál

A legjobb dolog, ami a MÁV-val történhetett

2015. március 2., hétfő 16:42

Új, Androidos telefonokon futó menetrend- és járatinformációs alkalmazás került ki a Play Áruház polcaira. Az ingyenesen letölthető, Vonatinfó nevű alkalmazást a MÁV Szolgáltató Központ Zrt fejlesztette. (A fejlesztő közben elküldte nekünk az iOS-es telefonokon is futó változat linkjét, az iPhone-tulajdonosok innen tudják letölteni a programot.)

A csatolt leírás szerint „a Vonatinfó mindent tud a vonatokról: az utazás időpontja, az indulási és érkezési hely, valamint az igénybe vehető kedvezmények kiválasztását követően segít az optimális útvonal kiválasztásában. Emellett ELVIRA menetrend alapján információt ad az esetleges átszállásokról és az állomásokról, megjeleníti a menetjegy árát, jelzi a pótjegyváltási kötelezettséget, a vonatok pedig térképen is követhetőek.”

Hihetetlen távlatokat és lehetőségeket nyit meg azonban az, hogy „teljesen egyedi funkcióként valós idejű csevegés folytatható a vonaton utazó utastársakkal”. A bash.hu-ra kikerült legnépszerűbb csetes idézetek aranykorszakát hozhatja el, ha valaki időnként lementi, mit írnak egymásnak a vonaton esetleg órákon át veszteglő utasok.

Az első 160 értékelés alapján a Vonatinfó kivételesen jól sikerült alkalmazás, a 4,4-es pontátlag mellett 110-en adtak kiváló, vagyis ötcsillagos értékelést.

Rovatok