Index Vakbarát Hírportál

Sunyiban bányászott a legnépszerűbb torrentkliens

2015. március 6., péntek 18:32

A legnépszerűbb windowsos torrentkliens, az uTorrent legutóbbi frissítése eltéríti a programot telepítő felhasználók gépeit, hogy profitot faragjon a gépek szabad erőforrásaiból. A Trusted Reviews cikke szerint a legutóbbi frissítéssel együtt egy Epic Scale nevű program is érkezik a számítógépre, ami a processzort arra használja, hogy a bitcoin digitális pénz egyik változatát, a Litcoint bányássza. Észrevétlenül, a háttérben.

Az uTorrent szerint nem történt semmi, más szoftvergyártók is felajánlják, hogy települjenek bizonyos programok, amikor azt telepítjük, amit eredetileg szeretnénk. A probléma csak az, hogy általában eleve be van pipálva, hogy telepítse a nem kívánatos szoftvert is, a legtöbben pedig csak rányomnak a telepítésre.

Az uTorrent szerint ezért nincs titkos telepítés, a felhasználók elfogadták, mit telepítenek. Akik mégsem vették észre, mit telepítettek, csak azt tapasztalhatják, hogy a gépük teljesítménye sokat romlik: a digitálispénz-bányászó programok ugyanis sok erőforrást használnak.

Egy azóta törölt fórumbejegyzésben az uTorrent azt ajánlja az elégedetlen felhasználóknak, töröljék az Epic Scale nevű programot.

Rovatok