Index Vakbarát Hírportál

Kínában már lehet kamu Apple Watch-ot kapni

2015. március 12., csütörtök 17:04

Az Apple most hétfőn leplezte le és mutatta be részletesen a régóta várt okosóráját, az Apple Watch-ot. Miközben a világ nagy részén még az Apple-rajongók is csak a fejüket vakargatják, hogy mire lesz igazán jó ez a kütyü, a kínai hamisítók nem pihennek: szerdára elárasztották a kínai online piactereket a hamisítványok. Az órákat természetesen eredetiként árulják, és láthatóan sem az eladókat, sem a vevőket nem zavarja, hogy a hivatalos premier csak április végén lesz.

A legnagyobb választékkal a Taobao-n találkozhat az ember, ez az oldal számít Kína Amazonjának és Ebayének egyszerre. A legolcsóbb verziók már 259 jüantól elérhetőek (ez kb. 12 ezer forintot jelent), de akadnak 3000 jüanos változatok is, ami 140 ezer forintnak felel meg, és ezzel drágább, mint a legolcsóbb eredeti, a 350 dolláros, vagyis kb. 100 ezer forintos Sport kiadás. A kínai kínálatot különösen viccessé teszi, hogy az eredetileg 10 ezer dolláros aranyozott verziót simán ugyanannyiért kínálják, mint a belépő szintű modelleket.

Hogy a hamisítványok minősége milyen, arról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő beszámolók, de a hirdetések képein egészen hasonlítanak az Apple reklámfotóira, almalogóval-mindennel.

Rovatok