Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft kinyírja az Internet Explorert

2015. március 17., kedd 13:33

A Microsoft már korábban is célozgatott rá, hogy búcsút intenek az Internet Explorer márkanévnek, de hétfőn hivatalosan is megerősítették, hogy a jövőben nem az Explorer, hanem a Project Spartan lesz a Microsoft hivatalos böngészője. Chris Capossela, a Microsoft reklámfőnöke arról beszélt, hogy a vállalat már az új (márka)néven agyal.

Már azzal foglalkozunk, hogy mi legyen a Windows 10-hez használt új böngésző neve. Továbbra is lesz Internet Explorer, de van egy új böngészőnk is, a Project Spartan, viszont ez csak kódnév. Nevet kell találnunk neki.

– mondta Capossela.

Az Internet Explorer továbbra is elérhető lesz Windows 10 alól, de valószínűleg csak üzleti célból; a vállalati szférában még mindig gyakran használják a Microsoft régi böngészőjét. A Windows 10 elsődleges böngészője viszont egyértelműen a Spartan lesz.

A döntés érthető. A Microsoft az elmúlt években képtelen volt levakarni magáról a gyűlölt Internet Explorer 6 bélyegét, és ezen nem segített sem a reklámkampány, sem az a tény, hogy a friss verziók már jobban sikerültek. Az Internet Explorerért felelős igazgató tavaly decemberben távozott a Microsofttól, így sejthető volt, hogy a böngésző napjai meg vannak számlálva.

A Microsoft piackutatással próbálja kideríteni, hogy mi lenne a legjobb név az új böngészőnek. A felmérések tanúsága szerint a Microsoft előtag jót tesz egy márkanév csengésének, így nem kizárt, hogy a cég új böngészőjét Microsoft Akárminek fogják hívni.

Rovatok