Index Vakbarát Hírportál

Már búvárkodni is lehet a Street View-n

2015. március 17., kedd 13:57

Vallja be, rohadtul meglepődne, ha a brazil partoknál búvárkodva szembe hajtana magával egy fehér autó, egy bazi nagy gömbbel a tetején, ugye? Szerencsére a Google-nak nem kellett kétéltű autót küldeni a dél-amerikai tengerekre - inkább leküldtek néhány búvárt profi kamerákkal, hogy fotózzák le Fernando de Noronha és Atol das Rocas mélytengeri életét. A két tengerpart rajta van az UNESCO világörökségi listáján is.

A Google azért döntött úgy, hogy a végigfotózott partszakaszokat feltöltik a Street View-ra is, mert ők így akarják megőrizni az utó- és jelenkornak a csodálatos helyszíneket. A Street View sokak számára az egyetlen alternatíva lesz a helyszínek bejárására: mivel természetvédelmi területről van szó, a turistaforgalom erősen korlátozott, és a szigetek egyes területeit még előlük is elzárják.

A Google-től nem ez az első próbálkozás a mélytengeri élővilág megörökítésére. 2012-ben a Queenslandi Egyetemmel és a Catlin Group biztosítócsoporttal közösen szervezték meg a Sea View projektet, amivel feltérképezték az ausztráliai Nagy-korallzátonyt.

Rovatok