Index Vakbarát Hírportál

A legjobb sport: drónverseny a szappangyárban

2015. március 18., szerda 12:31

A távirányítású robotrepülőgépek leginkább azokat szórakoztatják, akik épp irányítják őket; a külső szemlélő csak zümmögő kis műanyagdarabokat lát, amik beleakadnak az ember hajába, rosszabb esetben kiverik a szemét. Nem túl izgalmas, na; kevesen gondolják, hogy ebből ki lehet hozni bármi látványosat.

A Motociclo Sports és a GoPro akciókamera gyártói máshogy gondolják: rendeztek egy versenyt három, házilag barkácsolt drónnak. A versenyt az uruguay-i fővárosban, Montevideóban rendezték, ahol a három drón egy szappangyáron keresztülrepülve üldözte egymást - a versenyt a kamerák által közvetített képen lehetett nyomon követni.

Így versenyez három drón egy uruguayi szappangyárban

A videóból is látható, hogy a verseny leginkább egy videojátékra emlékeztet – például az egymás kicsinálására kihegyezett versenyjátékra, a Split/Secondra. A röppálya egyre bonyolultabb lesz, könnyű beleszállni az akadályokba, és vannak ügyességi részek is, mint például a fénykörökön való átrepülés. Ha némi robbanószert és légvédelmet is belecsempésznek a műsorba, a végeredmény izgalmasabb lehet bármelyik mai sportközvetítésnél.

Rovatok