Index Vakbarát Hírportál

Nyáron jön a Windows 10

2015. március 18., szerda 09:17

A Microsoft azt tervezi, hogy idén nyáron piacra dobja a Windows 10-et, a vállalat új operációs rendszerét. A „piacra dobni” kifejezés ebben az esetben nem teljesen pontos, mert Windows 7 és Windows 8 rendszerekről a frissítés egy évig ingyenes lesz.

Konkrét megjelenési dátum még nincs, de Terry Myerson, a Microsoft munkatársa szerint idén nyárra tervezik a Windows 10 megjelenését. Myerson arról beszélt, hogy a fejlesztés jó tempóban halad, és nyáron egyszerre 190 országban, összesen 111 nyelven jelenhet meg az új operációs rendszer.

A világszintű megjelenést az is elősegíti, hogy a Microsoft leszerződött a Lenovóval és a Tencenttel, hogy a Windows 10 Kínában is kapható legyen. A Lenovo összesen 2500 kínai szervizközponttal és több hivatalos viszonteladói ponttal készül az új rendszer megjelenésére. A Tencent hasznos bővítményeket és népszerű alkalmazásokat kínál a Windows 10-hez, hogy ezzel is meggyorsítsa a kínai átállást.

A Microsoft ezekkel a személyre szabott ajánlatokkal próbálja megvetni a lábát Keleten is –kétségkívül jobb módszer mint a kínai szoftverkalózokat piszkálni az illegális másolatok miatt. A Microsoft még afölött is szemet huny, ha nem legális oprendszerről frissítünk Windows 10-re – igaz, a Verge cikke nem írja, hogy ez a lehetőség Kínán kívül is érvényes-e.

Rovatok