Index Vakbarát Hírportál

Jön az elit minőségű Deezer

2015. március 19., csütörtök 13:02

Az Egyesült Államok-beli tesztidőszak után mindenhol beindítja az új szolgáltatását a Deezer zenestreamelő szolgáltatása. Az új csomag Deezer Elite néven fog futni, drágább lesz, mint az eddigi fizetős változat, de a cég cserébe sokkal jobb hangminőséget ígér.

Ez kicsit pontosabban 1411 kilobit/másodpercet jelent, ami egy cd minőségét hozza, ha számmal akarjuk kifejezni, akkor ez nagyjából az eddigi minőség ötszöröse. Pont annyi, mint amit a héten általunk is tesztelt új szolgáltatás, a Tidal kínál.

A Deezer méretében ugyan elmarad az 50 millió felhasználós Spotifytól, de így is a legnagyobb streamszolgáltatók közé tartozik, 16 millió felhasználójából 6 millió fizet elő a Premium+ nevű csomagukra. Ez az USA-ban havi 9,99 dollárba kerül, míg az új Elite alapára 14,99 dollár lesz. Még kérdés, hogy Magyarországon mennyiért érhető majd el, de a prémium csomag jóval alacsonyabb, 1499 forintos itthoni ára alapján nem kizárt, hogy a Tidal máris kellemetlen pozícióba kerül a maga 3000 forintos havi csomagjával.

Rovatok