Index Vakbarát Hírportál

Alig használják az Apple Payt

2015. március 23., hétfő 10:55

Az Apple az iPhone 6 és 6 Plus bevezetésekor egy új fizetési rendszert, az Apple Payt is bevezette. A megoldás lényege, hogy a telefonok tulajdonosai érintés nélkül fizethetnek az elfogadóhelyeknél úgy, hogy a bankkártyaadataikat korábban rögzítik a telefonban, a vásárlást pedig az ujjlenyomat-olvasó segítségével hagyják jóvá.

Annak ellenére, hogy az Apple szinte mindent megtett azért, hogy az emberek átszokjanak az új rendszerre, a legfrissebb statisztikák szerint az iPhone 6-tulajok alig hat százaléka használja rendszeresen a lehetőséget a bevezetés óta. A számok szerint az iPhone 6-tal rendelkezők 85 százaléka egyáltalán nem is foglalkozott az Apple Payjel, és mintegy 9 százalék mondta csak azt, hogy egyszer kipróbálta, de azóta nem nagyon használja a rendszert. Az indoklás szerint nagy részük vagy a használat mikéntjében nem biztos, vagy azt nem tudja, hogy az adott helyen elfogadják-e a speciális telefonos fizetést.

Elemzők szerint amellett, hogy természetesen egy új rendszernek időre van szüksége a terjedéshez, az is gond, hogy a lehetőség csak a legújabb hardverrel működik. „Nem elég, hogy a vásárlónak iPhone 6-ja van, az is kell, hogy az eladó rendelkezzen a megfelelő hardverrel” - áll az értékelésben.

Az Apple Watch piacra kerülése talán gyorsít valamit a folyamaton, az ugyanis a korábban megjelent telefonváltozatokat, például az iPhone 5-öst és 5s-t is alkalmassá teszi majd a fizetésre. Pillanatnyilag a csak az USA-ban elérhető rendszernek 58 nagy partnere van, mint például a McDonald's.

Rovatok