Index Vakbarát Hírportál

Ez a lángszóró 48 államban teljesen legális

2015. március 24., kedd 14:03

Az USA 48 tagállamában teljesen legálisan birtokolhatják majd a 18 (esetleg 21) évnél idősebb polgárok azt a személyvédelmi lángszórót, amit a gyártó mindössze 699 dolláros, vagyis nagyjából 190 ezer forintos áron tervez piacra dobni.

Az Ion Productions nevű cég szerint csak Marylandben vannak olyan nevetségesen szigorú előírások, amik megakadályozzák az amerikai polgárokat alkotmányos jogaik szabad megélésében, mindenhol máshol teljesen elfogadható ötlet, hogy valaki 10 méteres lángcsóvát kilövő fegyvert birtokoljon különösebb jogi macera nélkül. Oké, Kaliforniában is engedélyköteles lenne a cucc.

Az XM42-es benzinnel üzemel - majd ha az Indiegogo nevű, közösségi finanszírozást segítő oldalon keresztül összejön a gyártás megkezdéséhez szükséges összeg. A termék egyelőre arra vár, hogy az Indiegogo üzemeltetői megadják az engedélyt a kampány elindításához, ehhez az kell, hogy eldöntsék, elég biztonságos-e egy lángszóró, ami egyébként a nemzetközi jog szerint szigorúan ellenjavalt még katonai célra is, főleg civil, illetve sűrűn lakott, és/vagy gyúlékony környezetben elhelyezkedő célpontok ellen.

Az Ion Productions szerint az érdeklődés hatalmas volt, akkora, hogy az indiegogós oldaluk nem is bírta kiszolgálni a forgalmat.

Rovatok