Index Vakbarát Hírportál

Egy lépéssel közelebb a kézvezérlésű VR

2015. március 27., péntek 12:21

Két virtuális valósággal is foglalkozó cég, a Razor és a Leap Motion szerdán bejelentette, hogy a jövőben szorosabban együttműködnek. Ez azért jó, mert az előbbi VR-szemüvegébe bekerül az utóbbi kézlekövetős technológiája, ami megnyithatja az utat egy jobban használható megoldás felé. Főleg, hogy a Razor VR-technológiája nyílt forráskódú (OSVR), vagyis bárki fejlesztheti, így a technológia nem szorul bele egyetlen zárt platformba.

Önmagában egyik technológia sem új, és gesztusvezérlésű virtuális valóságot is lehetett már látni, a Leap Motin szenzora például az Oculur Rifthez is elérhető. Viszont azzal, hogy hivatalos partnerek lettek, a két cég sokkal jobban össze tudja hangolni a két eszköz működését, ami megkönnyíti a fejlesztők dolgát, és várhatóan a felhasználói élményt is javítja.

A Leap Motion headsethez csatlakoztatható előlapja nagy pontossággal és rövid késleltetéssel követi le a kézmozgást, így sokkal jobban passzol a 3d-s környezetbe való belépéshez és interakcióhoz, mint egy joystick vagy az egér-billentyűzet kombó.

Az együttműködés eredménye az OSVR Hacker Dev Kit lesz, vagyis egyelőre csak egy fejlesztőknek szánt verzióba kerül bele a kézvezérlés, abban is választható opcióként. A stratégiai partnermegállapodás nem kizárólagos, a Leap Motion a későbbiekben más VR-szemüvegek gyártóival is szorosabban együttműködne.

Rovatok