Index Vakbarát Hírportál

Elindult a Codie oktatórobot kampánya

2015. március 31., kedd 18:37

Mostantól lehet megvenni a Codie nevű oktatórobotot, amivel a kisgyerekek játékos formában sajátíthatják el a programozás alapjait. A robotot egyedileg kifejlesztett grafikus felületen lehet programozni, színes dobozok összehúzásával. A gyerekek fokozatosan olyan bonyolultabb programozási fogalmakat sajátíthatnak el, például megismerhetik a hurkokat és a szubrutinokat is.

Cuki robot képzi ki a jövő programozóit

Aki pedig elfáradt a kódolásban, a robotot egyszerű távirányítós autóként használva is végigszaladhat a lakáson. Ez is fontos, hiszen a célcsoport 8-12 éves korosztály nem biztos, hogy egész délutánokat tölt el programozással.

A közösségi finanszírozás kampány kedden, nem sokkal este hat előtt indult el az Indiegogo oldalon, és a csapat percről percre figyeli, ahogy beindul a számláló, hiszen fél éve erre vártak. Itt érhető el az Indiegogo oldaluk, fizetni kártyával vagy PayPal számlával lehet.

A csapat a 46 napig tartó kampánnyal 75 ezer dollárt akar összegyűjteni, ebből fogják finanszírozni az első gyártási kört. A szállítás várhatóan idén ősszel lesz. A robotok ára 169 dollár, az első ötven vásárló 149 dollárért hozzájuthat, illetve még ötvenen ugyanezen az áron adományozhatnak Codie robotot, például iskoláknak.

Rovatok