Index Vakbarát Hírportál

Okosgombbal gombolna le minket az Amazon

2015. április 2., csütörtök 17:06

Az Amazon kedden jelentette be a legújabb fejlesztésüket: egy gombot. Pontosabban annyit, amennyit csak szeretne a kedves vásárló. El lehet őket helyezni a lakás különböző pontjait, közvetlenül az Amazonon vásárolt termékek mellett. Eddig ha kifogyott a kávé: nyomás a bolt. Ezután csak egy nyomás a bolt.

Az új kütyü neve nem áprilisi tréfa, pedig lehet, hogy jobb lett volna. A neve Dash Button, akkora, mint egy csomag rágó, és mindössze egy gombból ál, meg egy kétszer akkora terméklogóból, nehogy véletlenül fogkrémet rendeljünk majonéz helyett. De biztos, ami biztos, az öntapadó gombot rögtön a hozzá tartozó termékhez is lehet ragasztani.

Eddig is létezett már a gombok nagytestvére, a Dash nevű bevásárlóbot, amellyel rá is lehet szkennelni a bevásárlólistára, ami elfogyott, meg fel is lehet rá mondani. A gomb még ennél is okosabb lenne, hogy a vásárló még hülyébb lehessen.

A gombok wifin csatlakoznak a telefonhoz, ahol be lehet állítani, hogy egy gombnyomás miből mennyit rendeljen. Értesítés is jön minden gombnyomásról, és fél órán át vissza lehet mondani a rendelést. Az Amazon Prime előfizetői ingyen kapják majd a gombokat, csak kérni kell.

Persze azt jogosan mondhatja a cég, hogy aki szerint hülyeség gombokkal telerakni a lakást, az kezdje el kipakolni a konyhából a mikrót, a mosógépet, meg a berendezés háromnegyedét. Az lesz viszont az igazi modern kényelem, ha már drónok hozzák majd ki a gombbal rendelt müzlit.

Pontosabban mégse, mert a cég csak a Dolgok Internete első lépésének szánja a gombokat. A következő az lesz, hogy már meg se kell nyomni a gombot, jön magától az áru, amikor már éppen szükség lenne rá. Ugyanis a gombok és bot is az Amazon házi árufeltöltő szolgáltatásának a része, amelynek a hosszú távú célja, hogy az eszközeink automatikusan megrendeljék az utánpótlást, ha érzékelik, hogy kifogyóban van. A nyomtató megrendeli a tintát, a kávéfőző a kávét

Ezzel a megoldással az Amazon magához köti a vásárlót, hiszen csak a saját boltjából lehet majd ilyen egyszerűen rendelni, és a márkapreferenciákra is hatással lehet, hiszen minden cég külön megegyezés alapján kaphat egy saját, logós gombot.

Rovatok