Index Vakbarát Hírportál

Letölthető robotszemélyiségek fejlesztését szabadalmaztatta a Google

2015. április 6., hétfő 18:08

A Google szabadalmi kérvényét pozitívan ítélték el, így most már hivatalosan is a cégé a

robotok személyiségének fejlesztésére vonatkozó rendszerekre és módszerekre vonatkozó

technológia szabadalma. 

A szabadalom szerint a cég olyan technológiát fejlesztését védte le, aminek a lényege, hogy különféle személyiségeket lehetne felhőből letölteni a robotokra. Így tehát nem egy személyiség tartozna egy robothoz, hanem például egy otthonából elutazó robottulajdonos letölthetné az otthoni robotjának a személyiségét arra a robotra, amit ott használ, ahova épp utazik.

Az Independent cikke szerint ez alapján jogosan kezdhetnénk el azon aggódni, hogy ha ebből egyszer tényleg kézzel fogható technológia lesz, akkor ugyanaz történhet meg, mint az Én, a robot-ban, ahol a gonosz robot pillanatok alatt az összes többi robot testébe tölti a saját személyiségét.

Viszont az biztos, hogy a Google a közeljövőben nem lesz képest ilyen robotokat fejleszteni, hiszen egyelőre még a tervezettnél sokkal bénább robotokat is csak korlátozottan képesek előállítani, szóval a technológia kifejlesztését csak jó előre megelőlegezik maguknak.

Így attól kell sem tartanunk, hogy holnapután megérkezik a technológiai szingularitás - amikor a gépek intelligenciája meghaladja az emberekét -, ami miatt mostanság olyan nevek kezdtek nyilvánosan aggódni, mint Stephen Hawking, Bill Gates, vagy Elon Musk (erről bővebben itt írtunk.)

Rovatok