Index Vakbarát Hírportál

Már a vécé se dugulhat el a Google nélkül

2015. április 8., szerda 11:38

Miközben a Facebook úgy általában szeretne az internetté egyenlővé válni, a Google az offline tevékenységeinket igyekszik minél jobban lefedni. Egy éve vették meg az okosotthonban utazó Nestet, néhány hete pedig kiderült, hogy bekebeleznék a rezsiszámlákat is. Most pedig a Buzzfeed értesülései szerint a szerelőt is ők küldenék, ha elromlik a vízcsap.

Az új szolgáltatás a kereséseink alapján kötne minket össze egy olyan szakinak, akire épp szükségünk van. Persze ha rákeresünk, hogy dugulás, most is megjelennek releváns találatok és hirdetések, de az új megoldás ennél közvetlenebb kapcsolatot teremtene, összeolvasztva a keresést a rendeléssel.

Még nem világos, pontosan hogyan képzelik ezt el, de a cég a közelmúltban már mutatott egy lehetséges irányt. Egy hónapja jelent meg a Google Compare nevű szolgáltatás, amellyel az autóbiztosításra kereső felhasználók rögtön a keresőfelületen belül össze tudják hasonlítani különböző cégek ajánlatait. A hírek szerint pedig a jelzálog-hitelre is terveznek hasonló megoldást.

A Buzzfeed szerint a szolgáltatás bejelentése még tavasszal várható. Nem a Google lesz viszont az első a nagyok közül, amely ebbe az irányba próbál terjeszkedni, az Amazon is néhány hete jelentett be hasonló szolgáltatást.

Rovatok