Index Vakbarát Hírportál

Az olcsó Apple Watch a legmenőbb

2015. április 13., hétfő 18:43

Hiába, hogy az Apple neve egybeforrt a számítástechnikai luxuscikkekkel, a vásárlók mégis az olcsó modelleket keresik – legalábbis az Apple Watch esetében ezt mutatják a felmérések. Bár a drágább modellekért 17 ezer dollárt is fizethetünk, a potenciális vásárlók több mint fele a 349 dolláros Apple Watch Sportot akarja megvenni.

Az Apple Watch Sport készülékháza alumíniumból és üvegből épült. Nem annyira strapabíró, mint az 549 dolláros, acélból és zafír üvegből épített alapmodell, de 200 dollárral olcsóbb. Ha valakinek annyi pénze van, hogy mozdonyt fűthetne vele, nézze meg az Edition aranyórákat: ezekért minimum 10 000 dollárt kérnek.

Az árszabás valószínűleg nagyban befolyásolja a termékek megítélését. A felmérésben a megkérdezettek 38-40 százaléka kötelezte el magát az 549 dolláros, acélszíjas modell mellett, de a méregdrága Editiont alig 3 százalékuk. A készülékház, az üveglap és a szíj anyagát leszámítva az egyes modellek között nincs különbség: minden Apple Watch órán ugyanaz a szoftver fut, ugyanaddig bírják az akkumulátoraik, és ugyanazokat a trükköket tudják.

Rovatok