Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott, milyen lesz az LG G4

2015. április 13., hétfő 09:28

Az LG G3 tavaly az év androidos telefonja volt, az új, G4 nevű változatot pedig elméletileg 28-án mutatja be a cég. Azért csak elméletileg, mert egy véletlen folytán egy halom eddig többé-kevésbé titokban tartott részlet került ki a netre: egy internetes oldalon pár órán keresztül elérhetővé vált a telefont bemutató weboldal.

Az azóta eltávolított képek alapján nem vicc volt a szaksajtónak szétküldött meghívókból sejthető bőrborítás: a G4 hátlapján ugyanis nem színes, esetleg szálcsiszolt műanyaglap lesz, hanem elegánsan varrott bőr. Kétségkívül jól fest, illik egy cég zászlóshajónak szánt termékéhez, és a tervezők szerint ráadásul így sokkal jobb élmény is lesz kézbe venni a készüléket – hogy ez mennyire van így, az 28-án kiderül, a londoni bemutatóra az Index is kapott meghívót.

A G4-ről egy halom egyéb adat is kikerült, például hogy ugyan már a G3 kijelzője is kivételesen kellemes élmény volt a szemnek, de az új még annál is szebb lesz, ráadásul a működéshez kellő energiát is ügyesebben használja majd. A G4 nagyjából ugyanakkora lesz, mint a G3 volt, a kijelző maradt 5,5 hüvelyk, és a szélesség sem haladja majd meg a korábban is használt 8,9 millimétert. A tápellátásról egy 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd, ez szintén ugyanakkora, mint az elődé volt. Itt inkább az a furcsa, hogy az LG továbbra is a cserélhető akkumulátorokra szavaz, a nagy gyártók közül az egyik utolsóként.

A kiszivárgott információk között a telefon belsejéről sokat nem tudtunk meg, így továbbra is csak sejtés, hogy a G4-ben a Snapdragon 810-es processzor dohog majd, 3 gigabájt rendszermemóriával megtámogatva. Azt már korábbról tudjuk, hogy a hátlapi fényképezőgép 16 megapixeles, F1,8-as megoldás lesz. A megjelenésről és az árról biztos nincs, a szakportálok május végi nyitásra, és 600 amerikai dollár körüli árra tippelnek, az itthon nagyjából 200 ezer forint körül lehet majd.

Vannak pletykák arról is, hogy a telefonhoz adnak majd tollat (stylust) is. Ezzel már a G3-nál is próbálkozott a cég, ezzel új szótári definíciót adva a „mérsékelt siker” kifejezésnek. A lépéssel talán a Samsung Galaxy Note-oknak próbálnak konkurenciát állítani (a Note-ok elképesztően népszerűek Kínában és Dél-Koreában, főleg a nők körében), de Európában valószínűleg továbbra sem erre építik majd a reklámkampányokat.

Rovatok