Index Vakbarát Hírportál

Megint lesittelték a bolgár Bill Gatest

2015. április 13., hétfő 15:37

Egy bolgár bankkártyacsalót letartóztattak, mert megpróbált lopott bankkártyákról pénzt felvenni. A 31 éves Konsztantyin Szimeonov Kavrakov négy éve már bíróság előtt állt hitelkártyacsalás miatt: akkor a Microsoft-mogul, Bill Gates számláját is megcsapolta.

Kavrakovot 2011-ben tartóztatták le Paraguayban, elsősorban azért, mert a Fülöp-szigeteken több ezer dollárt lopott Bill Gatestől. Börtönbe került Kavrakov három bolgár társa is, akikkel együtt fosztogatták Gates számláját. Mint kiderült, az elkövetők már 2004 óta kapcsolatban álltak egy, az Egyesült Államokban és Európában működő bankkártyacsaló szervezettel.

Elfogása idején Kavrakov az Operation Jugadorban (Szerencsejátékos Hadművelet) vett részt; a támadássorozattal külföldi bankkártya-tulajdonosokat és online szerencsejátékosokat céloztak meg. A Philstar azt írja, hogy Kavrakovot a Fülöp-szigeteken kapcsolták le a szervezett bűnözés elleni felügyelet munkatársai, miközben egy automatát fosztogatott a PS Bank egyik fiókjában. A rendőrök hét hitelkártyát, kilenc bankszámlakivonatot és 76 570 Fülöp-szigeteki pesót (nagyjából 483 000 forint) találtak nála.

A Register szerint a Fülöp-szigeteki egységek európai rendőri szervektől kapták a tippet, de ennél közelebbit nem árultak el az informátorról. Kavrakov szerint a bűnüldöző szervek még mindig keresik a többi bankkártyacsalót, de ő csak annyit tud róluk, hogy Manilába mentek.

Rovatok