Index Vakbarát Hírportál

Na, vajon mivel szállt be Snoop Dogg a startupbizniszbe?

2015. április 15., szerda 11:43

A marihuána-szállítással foglalkozó startup, az Eaze tízmillió dollár kezdőtőkét gyűjtött olyan befektetőktől, mint a DMC Ventures, a 500 Startups, a Fresh VC, illetve a Snoop Doggy Dog tulajdonában lévő Casa Verde Capital.

Az Eaze lényege, hogy egy okostelefonos alkalmazással igény szerint rendelhetünk marihuánát, feltéve, hogy

Az Eaze novemberben már másfél millió dollárt gyűjtött a projektre. Az ehhez hasonló on-demand szolgáltatások, mint az Uber, mostanában igen népszerűek, és a befektetők is szívesen hozzájuk vágnak néhány tízmillió dollárt; ezekből aztán gyakran nőnek ki több milliárd dolláros cégek. A modellt már egy élelmiszer-házhozszállítással foglalkozó cég, az Instacart is átvette.

A céget Keith McCarty, a Yammer korábbi alkalmazottja alapította. A legálisan marihuánát fogyasztók piaca ugyan még kicsi, de az elmúlt években több hasonló céget alapítottak: ilyen a Dave, a Canary, a Meadow, a Grassp és a Nestdrop. A Privateer Holdings 75 millió dollárt gyűjtött össze a marihuánával foglalkozó startupok támogatására.

A befektetés hosszabb távon kiugró jövedelmet hozhat, ha a jövőben több helyen is legalizálják a marihuánát. Az Egyesült Államokban ma Colorado és Washington államban, Alaszkában, illetve a fővárosban lehet élvezeti cikként füvet vásárolni. McCarthy azt tervezi, hogy a szolgáltatást több államra is kiterjeszti, ahol legálisan lehet marihuánát vásárolni.

Rovatok