Index Vakbarát Hírportál

Már egy Google-keresés megmondja, hol a telefonom

2015. április 16., csütörtök 13:16

Ma már annyi kütyü vesz minket körbe, hogy nagyon könnyen elvesztjük őket. A telefont meg főleg: az irodában leülök dolgozni, kirakom, ha éppen az asztalomra, akkor oda, de ha elmegyek valamiért, simán ott felejtem. Otthon meg elég, ha ledőlök olvasni, miután gépeztem, a telefon meg ottmarad valami papírhalom alatt.

A Google szerencsére jó ideje segít azon, ha elveszett telefonunkat keressük: van az Android Eszközkezelő nevű app és webes szolgáltatás, ide kell bejelentkezni a telefonhoz tartozó fiókunkkal, aztán reménykedhetünk benne, hogy ha ellopták, akkor a tolvaj még nem kapta ki a SIM-kártyát és kapcsolta ki teljesen a telefont. 

Google Mapses térképen határolja be az eszközt a Google, tapasztalataink alapján legpontosabban akkor, ha mozog, viszont valamennyire akkor is, ha nincs bekapcsolva a GPS. Kivéve, ha totálisan fedett helyen, mondjuk alagútban vagy metróban van. 

A fenti dolgokhoz eddig kellett egy másik okostelefon vagy pedig a kevesek által ismert webes felület. Mostantól viszont elég annyit beírni (bejelentkezve) a Google-keresőbe, hogy „find my phone”, és egy újabb bejelentkezés után ugyanúgy megkapjuk a térképet és a csörgési opciót. Kipróbáltuk, magyar keresőszavakkal nem működik, hiába írtuk be, hogy „hol a telefonom” vagy „keresd meg a telefonom”. Nincs ott az appban megszokott másik funkció: nem tudjuk távolról törölni az adatokat a telefonról, ami akkor lehet hasznos, ha biztosak vagyunk benne hogy ellopták.

A speciális keresés csak androidos telefonokkal működik.

Rovatok