Index Vakbarát Hírportál

Olvassa el figyelmesen, ez nem a szokásos blabla

2015. április 20., hétfő 14:50

Korábban is volt arra lehetőség, hogy a felhasználók visszanézhessék a Google-fiókjukban a netes tevékenységüket, például a helyadatokat vagy a keresési előzményeket, de a Venture Beat újságírói most kiszúrták, hogy mostantól külön fájlban le is tölthetjük az adatokat.

Az adatokért nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Google előzményeket őrző oldalára, és bejelentkezni abba a fiókba, amelynek adataira kíváncsiak vagyunk. A jobb felső sarokban lévő fogaskerékre kattintva előkerülő menüben a letöltést pontot választva küldjük el az igényt a Google-nek, akik e-mailben értesítenek minket arról, ha a Google Drive-fiókunkra kerültek az adatok.

Érdemes azonban óvatosan bánni a letöltéssel, vagy ahogy a Google fogalmaz a kérvény benyújtásakor előugró figyelmeztetésben: érdemes figyelmesen olvasni, ez most nem a szokásos blabla. A Google által kezelt adatainkat elméletileg csak mi érhetjük el, vagyis amíg nem töltjük le külön fájlban, addig minimum a Google-jelszavunkra szükség lesz a keresési előzményeink megtekintéséhez. Ha ez külön fájlban van meg, bárki, aki hozzáfér ehhez a fájlhoz, elolvashatja, mi mindenre kerestünk rá korábban. Hogy ez mennyire lenne kellemetlen, mindenki döntse el maga.

Rovatok