Index Vakbarát Hírportál

Nem manók dolgoznak az Apple Watchban

2015. április 24., péntek 13:23

Bár még csak most kezdték el kiszállítani az első Apple Watchokat, az Ifixit.com munkatársai már szét is kaptak egy példányt, és a folyamatot gazdagon illusztrálva fel is tették a netre. Sőt, péntek reggel, amikor ez a cikk született, még bőven a szétkapási folyamat közepén tartottak.

Érdekes végigfutni az oldalukon látható galériát, sok érdekeset látni még akkor is, ha amúgy fogalma nincs az embernek, miből épül fel egy okosóra belseje. Annyit még az avatatlan szem is lát, hogy az Apple mérnökei (az összes többi, ilyen minőségű okosóra tervezőihez hasonlóan) komoly munkát végeztek, mire mindent besuvasztottak a rendelkezésre álló, negyed gyufás skatulyányi helyre.

Annyi gyorsan kiderült, hogy az órán tényleg két mozdulat lesz szíjat cserélni, így ha valaki szereti ilyesmivel feldobni a kiegészítőjét, annak nem kell félnie attól, hogy a sok cserélgetésben elkopik valami alkatrész.

Viszont nagyjából ez az utolsó lépés, amit az ifixites kollégák anélkül tudtak elvégezni, hogy kárt tennének az órában: az Apple Watch belsejéhez már csak úgy fértek hozzá, hogy egy tapétavágó késsel lefeszítették a kijelzőt az amúgy vízálló óráról. Belül a legnagyobb helyet az akkumulátor foglalja el, de ennél meglepőbb, hogy az Apple úgy tömött 8 gigabájt belső memóriát, mindenféle adatkapcsolati csipet, processzort és érzékelőt a tokba, hogy egy hagyományos, analóg óra szerkezete már nem férne el ugyanott.

Rovatok