Index Vakbarát Hírportál

Fizet a Google, csak ne adjunk ötleteket a trolloknak

2015. április 28., kedd 16:51

Egyre többen indítanak pert szabadalmak miatt, ami nagyon csípi a Google szemét, ezért a keresőcég bejelentett egy új kezdeményezést, hogy megelőzze a sehová nem vezető jogi hercehurcát. A Patent Purchase Promotion lényege, hogy könnyebb legyen eladni a jó ötleteket a Google-nek, mint bárki másnak.

Bízzatok bennünk!

A szabadalmak tulajdonosai sokféle okból szabadulnak meg a levédett ötleteiktől. Néha pénzre van szükségük, de előfordul, hogy csak azért adják el a szabadalmakat, mert irányt vált a cég. „Sajnos a szabadalmak piacán sok kihívással kell szembenézni, és a kisebb résztvevők gyakran kerülnek a szabadalomtrollok kezei közé. Ilyenkor rossz dolgok történnek, perek indulnak, sok energiát pazarolnak el” – fejtette ki Allen Lo, aki a Google szabadalmi ügyeit kezeli.

A Patent Purchase Program béta verzióval indult el, tehát a keresőcég számít a felhasználók építő kritikáira, hogy valóban el tudja gördíteni az akadályokat a szabadalmak piacán. A Google nem garantálja, hogy nem fogja az így megszerzett szabadalmakat jogi eljárásban felhasználni. A keresőcég korábban azt mondta, hogy sohasem támad másokra, és csak akkor nyúl a szabadalmaihoz, ha meg kell védenie magát.

Rovatok