Index Vakbarát Hírportál

Az iPad szoftverhibája miatt állt le egy egész repülőflotta

2015. április 29., szerda 15:19

Az American Airlines több tucat járata késve tudott elindulni amerikai idő szerint kedd este, mert meghibásodott a pilóták iPadje. A légitársaság a tableteken osztja ki a repülési terveket és más információkat, amelyek nélkül nem lehet felszállni.

Többen is azt írták a Twitteren, hogy a légitársaság összes Boeing 737-es gépét érintette a hiba. A pilóták beszámolói szerint az iPadek kijelzője egyszer csak elsötétült, a kapitányé és a másodpilótáé egyaránt, és onnantól kezdve nem volt meg a repülési tervük.

Pilot just told us ALL 737's in American Airline fleet grounded...iPad shutdown glitch...wtf #apple we have no AC pic.twitter.com/4INSxMoeVN

— pmcrell (@pmcrell) April 29, 2015

Korábban a pilótáknak nehéz papírkötegeket kellett magukkal vinniük minden egyes útra, ezen voltak a leírások. Az American Airlines 2013-ban vezette be a tableteket, hogy csökkentse a súlyos bőröndök cipeléséből eredő sérülések számát, és hogy némi időt is megspóroljon a dokumentumok digitális terjesztésével.

Az iPadeken futó szoftvert és az általa elért adatbázist a Jeppesen nevű cég, a Boeing egyik alegysége szállítja az American Airlinesnak.

Rovatok