Index Vakbarát Hírportál

Hatmilliót számláztak ki a betárcsázós netért

2015. április 29., szerda 16:47

Egy 83 éves amerikai férfi azt állítja, hogy az AT&T két hónap alatt összesen 24 298 dollárt, azaz több mint hatmillió forintot számlázott ki neki a betárcsázós internetért, amelyen keresztül az AOL szolgáltatását használja. Nehéz elhinni, hogy ilyen 2015-ben még megtörténhet, de nem egy áprilisi tréfáról van szó. A Los Angeles TImes azt írja, hogy az Egyesült Államokban még most is 2,2 millióan fizetnek elő az AOL betárcsázós szolgáltatására.

Akinek már nem tudná felidézni a modem hangját, annak elárulom, hogy a betárcsázós net ötször lassabb, mint a mai lelassított mobilnet, amit akkor kapunk, ha már elhasználtuk a szupergyors elhasználtuk a 4G-s adatcsomagunkat.

A brutális összeget egy hibás beállítás miatt számlázhatták ki Ron Dorffnak, az idős férfi talán egy nemzetközi hívószámot állított be a modemjén. Izgalmas kérdés, hogy az AT&T vajon miért nem állította le a telefonhívást? Nem észlelte a rendszere, hogy masszív túlszámlázás van folyamatban?

A cikk szerint a telefontársaság valószínűleg eláll majd a követelés behajtásától. Ezzel nemcsak Dorffnak lesz nyert ügye, hanem nekünk is, mert legalább megtudtuk, hogy még ma is rengetegen használják ezt az ósdi szolgáltatást, amit a másfél évtizede kezdett kiszorítani az ADLS és a kábelnet.  

Rovatok