Index Vakbarát Hírportál

Szexhirdetésre klikkelt, ellopták a prototípus iPadjét

2015. április 30., csütörtök 16:43

Egy szerencsétlen fiatalember az interneten rákattintott egy szexhirdetésre, amit a húszéves Katherin Stump adott fel, és később találkozott is vele és társával, a 24 éves Alexander Nejattal. A házához vezette őket, és amint bementek, Stump kést rántott, Nejat pedig lefújta gázspray-vel.

A páros ezután kirabolta, elvitte a kütyüit, gyógyszereit, 7500 dollár készpénzt, és állítólag az iPad egyik tesztpéldányát. Nem világos, hogy egy készülő iPad prototípusáról van-e szó, vagy egy korábbi verzióról. A lakás kirámolás után Stump és Nejat az autójukkal másfél kilométerre elvitték az áldozatukat, és ott elengedték.

A kirabolt férfi öt nappal később tett feljelentést, és hatvan kilométerrel messzebb, Pleasanton városánál felismerték a körözötteket - már le voltak tartóztatva egy másik, hasonló rablási ügy miatt. Akkor is egy férfit raboltak ki, aki a Backpage.com hirdetésén át keresett társat. 

Brandon Stocking nyomozót az vezette nyomra, hogy a Craiglist apróhirdetései közt talált egy tabletet, amihez ugyanaz a telefonszám tartozott, mint amit a pár a Backpage-en adott meg. Megszervezte a találkát az eladókkal, ekkor tartóztatták le a párost. A vádlottak lakásán több telefont és számítógépet találtak, de a különleges iPad nem volt közöttük.

Rovatok