Index Vakbarát Hírportál

Porszívó és wifi is lesz az okoskukában

2015. május 7., csütörtök 16:31

Ma már tényleg minden okos, nemcsak a telefon, de azért kezdünk eljutni arra szintre, ami talán már sok lesz. Elindult a Kickstarteren egy kampány a világ első okoskukájáért, Brunóért. Nem triviális, mitől lehet okos egy kuka, hiszen csak egy doboz meg egy zacskó, amibe beledobjuk a szemetet, mi mást kellene még tudnia?

Bruno készítői azt állítják, a dizájn már végleges, ha pedig összejön a pénz, már csak a gyártás van hátra. Márpedig összejön: A kampány még nem indult el, csak ígérni lehet, de a kért 50 ezer dollárból már megvan ennél jóval több, 74 ezer. A kampány hivatalosan június negyedikén indul majd. A megoldásait pedig már le is védették az alkotók.

A kukát több színben lehet majd rendelni, képes lesz okostelefonon jelezni, ha megtelik, ha elfogytak a szemetes zsákok, kéz nélkül nyitható, és egy kisebb porszívót is beleépítettek, így  a konyhában leeső maradékokat könnyen belesöpörhetjük. Okoskukához okoszsák is dukál, a júzerek ezeket majd külön vásárolhatják meg a hozzá tartozó appon keresztül.

Rovatok