Index Vakbarát Hírportál

Tényleg működik a Mini kocsin átlátó szemüvege

2015. május 8., péntek 12:53

Mint korábban megírtuk, az autógyártó Mini bemutatott egy olyan, kiterjesztett valósággal működő szemüveget, amivel a vezetők a gyakorlatban átláthatnak a karosszérián. A kijelző a kocsira kívül felszerelt kamerákból szerez képet, így olyan tárgyakra is ráláthatnak a felhasználók, amik egyébként takarásban lennének.

A bemutatóvideó alapján a szemüvegre fontos információkat is kivetítenek, például útvonalat, így a cég szerint könnyebb a vezetésre koncentrálni. Hasonló a technológia, ami ma már az okostelefonokban megtalálható, mozgásérzékelőkkel és más szenzorokkal, de a szórólapokról is leolvassa a leglényegesebb infókat.

Röntgenszemüveg a Minihez

A BBC már ki is próbálta az első prototípust. Először be kellett állítani a szemüveget a vezetőhöz , akinek utána tényleg gyakorlatilag röntgenlátása lett: oldalra nézve úgy tudott parkolni, hogy nem az ajtót látta, hanem a kereket, ahogy közeledik az útpadkához. A gyártó viszont azt mondja, még csak kezdeti fázisban vannak, sokat kell tanulniuk, és sokat tanultak a Google Glasstől is.

Rovatok