Index Vakbarát Hírportál

Kéne böngésző az Apple Watchra, nem?

2015. május 11., hétfő 17:50

Talán már gondolkozott rajta, hogy miért nem telepített webböngészőt az Apple az okosórájára. Nincs ezzel baj, mások a nemzetiszocializmuson meg a homeopátián gondolkoznak, a Jackassben meg forgó ventilátorokba ugrálnak, szóval mindenki szokott olyasmiken töprengeni, amik épeszű embereknek eszébe se jutnak.

Szerencsére vannak, akik helyettünk is nácik, homeopaták vagy ventilátorba ugrálnak. Az Apple Watch-ra fejlesztett böngészőt sem nekünk kellett elkészíteni, hanem Comexnek, egy, az Apple-nél korábban belsősként dolgozó, de azóta kiugrott fejlesztőnek. A jailbreakelt Apple eszközöket jól ismerő Comex elkészített egy nemhivatalos, de használható böngészőt az Apple Watchra.

First female DTC driver Savitha will be driving AC bus on Delhi roads from Monday. Good for city. pic.twitter.com/Onarx9hHXI

— Anurag Dhanda (@anuragdhanda) 2015. április 17.

Ha emlékeznek még, hogy az okostelefonokra micsoda kínszenvedés volt használható böngészőket fejleszteni, nyilván sejtik, hogy az okosórás verzió használata is súlyos fájdalommal jár. Ha nem emlékeznek, nézzék meg ezt a videót; ebből kiderül, hogy 1,5 hüvelykes képernyőn még borzasztóbb felhasználói élményt kapunk.

A videónak van még egy érdekessége: nem tudni, Comex hogy telepíthetett böngészőt az Apple Watchra. Valószínűleg egy gyári modellre nem tudta volna telepíteni, mivel azokon csak az Apple Watchkittel létrehozott szoftverek futtathatók. Szóval az is elképzelhető, hogy ez nemcsak a Watch böngészőjének, hanem a feltörésének a világpremierje is.

Rovatok