Index Vakbarát Hírportál

A Sony akkorát innovált, hogy a fal adta a másikat

2015. május 13., szerda 08:04

Aki volt már rockkoncerten, tudja, hogy a fények és a hangos zene nem egymást kizáró fogalmak, sőt. Egy terméken belül csak keveseknek sikerült egyesíteniük a zaj- és fénykibocsátást, de a Sony most ezt is meglépte. Kedden jelentették be az új fejlesztésüket, a LED Light Bulb Speakert, ami egy

villanykörtével kombinált bluetooth-os hangsugárzó.

A ledes izzó pont úgy működik, mint egy hagyományos villanykörte: csak be kell csavarni a foglalatba, és máris használható. A rendszerhez tartozik egy telefonos alkalmazás is, amivel a zenét továbbíthatjuk a villanykörtére, illetve az izzó fényerejét szabályozhatjuk. Ha nincs okostelefonunk, az se baj, mert a körtének saját távirányítója is lesz; a két eszközt NFC kapcsolaton át párosíthatjuk. És ilyen szép lesz tőle az életünk:

LED Light Bulb Speaker

A Sony sajtóközleménye szerint mindennek az az értelme, hogy a kész termék 

Megingathatatlan érvek: az izzó tényleg szép, már amennyire egy izzó szép lehet, és az is igaz, hogy, állódobozos hangfalat még sose csavartak villanykörte-foglalatba. (Ha történt is ilyen, érthető, hogy miért nem lett belőle szériatermék.)

A LED Light Bulb Speaker május 23-tól lesz kapható, egyelőre csak Japánban. A Sony hivatalos oldala szerint az okosizzó 23 880 jenbe, azaz nagyjából 54 ezer forintba fog kerülni.

Rovatok