Index Vakbarát Hírportál

A Youtube nagyobb sebességre kapcsol

2015. május 21., csütörtök 15:27

A Youtube tavaly októberben vezette be a másodpercenként 60 képkockás videók lejátszását, és ezt hamarosan az élő műsorokra is kiterjesztik.

A tavaly bevezetett újításnak elsősorban a játékosok örülhettek, mert az olyan pörgős, saját szemszögű akciójátékok, mint a Call of Duty vagy a Titanfall, általában magas képfrissítési aránnyal futnak. Csakhogy ami a játékban tükörsimának tűnik, az a Youtube-ra feltöltve már darabosnak hat. A 60 fps-es videók sokat segítettek a helyzeten, de még ezt is sikerült tetézni:

hamarosan nemcsak feltölthetjük, hanem élőben nézhetjük a felturbózott képfrissítésű közvetítést.

Az új lehetőség egyelőre csak a HTML5 kompatibilis böngészőkben működik, ott is csak kísérleti jelleggel. Már ez a lehetőség is támogatja a nagy felbontású streamek közvetítését: a műsort 720p és 1080p felbontásban is nézhetjük, illetve közvetíthetjük, másodpercenként 60 képkockával. Ez elég nagy számítási teljesítményt igényel, de a Youtube automatikusan leskálázza a frissítést 30 fps-re, ha gyengébb gépen akarjuk egy e-sport világbajnoki döntőjét nézni.

A HTML5 arra is lehetőséget nyújt a Youtube-on, hogy egy élő közvetítést visszatekerjünk, illetve dupla sebességgel pörgethessünk bele, hogy a visszajátszás után ismét felzárkózhassunk az élő műsorhoz.

Rovatok