Index Vakbarát Hírportál

Hekkertámadás miatt kellett újraírni a dolgozatokat egy középiskolában

2015. május 27., szerda 18:39

Hekkertámadással gyanúsítanak egy idahói középiskolást, aki az állam legnagyobb iskolakerületét támadhatta meg, írja KTVB. A 17 éves fiú – aki egyébként az Eagle High School növendéke – túlterheléses támadást követett el a teljes kerület számítógépes hálózata ellen. 52 iskola és 36 ezer tanuló érintett az ügyben.

A rendőrség szerint a tinédzser valakinek pénzt ajánlott azért, hogy túlterhelje az iskolák rendszerének forgalmát. Mivel több dolgozat eredménye is odaveszett, ezért a diákoknak a héten újra kellett írniuk azokat.

Rendkívül frusztráló ez azoknak a diákoknak, akiknek nap mint nap ezt kell most tenniük

– mondta az érintett intézmények szóvivője, Eric Exline.

A támadás az adminisztratív és pénzügyi rendszereket is érintette – így a bérszámfejtést is –, sőt, az online tananyagok is elérhetetlenekké váltak.

A problémát azóta orvosolták, a rendszer így mostanra helyreállt. A tinédzsert pénteken leplezte le az iskola vezetősége, akik később a diák elbocsátását kezdeményezték. Akár 180 nap büntetés is várhat rá a fiatalkorúak nevelőintézetében, az általa okozott anyagi kárt pedig a szüleinek kell majd megtérítenie.

Az iskolakerület arra kérte a szülőket, beszéljenek gyermekeikkel a hekkertámadásokról, illetve az azokkal járó esetleges következményekről.

Rovatok