Index Vakbarát Hírportál

Tízmillós bónusz jár a házasságért a Szilícium-völgyben

2015. június 1., hétfő 18:00

A Szilícium-völgyben nem csak kivételes programozási vagy villamosmérnöki teljesítménnyel lehet sikereket elérni, erre jó példa Amy Andersen, a Menlo Park-központú párkereső szolgáltatás, a Linx Dating alapítója.

Andersen 2000-ben kezdett el dolgozni azon, hogy a környéken éjjel-nappal dolgozó, az ismerkedésbe viszont nem túl sok energiát fektető dolgozók, startupperek és IT-őrültek megtalálják életük párját. A mára exkluzív szolgáltatássá fejlődő Linxbe 25 ezer dollár a beugró, bár Andersen elmondása alapján ha valakinek konkrét igényei vannak, az ezek mentén folytatott keresés alaposan megdobhatja az összeget.

Abban az esetben, ha a Linx munkatársai sikerrel hoznak össze egy kapcsolatot, szaftos bónusz is jár a cégnek. Három szint van. Andersen és cége plusz pénzt kap, ha az első találkozásból komoly randevúzgatás lesz. A második szint az eljegyzés, a harmadik pedig természetesen maga a házasság.

„A házassági bónusz egy tetszőleges összeg, az első két szinten 500 és 1000 dollár jár nekünk” – mondta a Business Insidernek a cégvezető, aki hozzátette: a házasság akár hat számjegyű bónuszt is jelenthet. Andersen szerint a feladat nem mindig egyszerű, hiszen keményen dolgozó, sikeres, elszánt és céltudatos emberekről van szó, akik hajlandóak komoly összeget fizetni az eljárás felgyorsításáért, illetve a randevúk mélyebb megszervezéséért.

A Business Insidernek nyilatkozva a cégvezető egy épp aktuális projektet is felhozott. A névtelenséget kérő, de az egyik leghíresebb techcég vezetőjeként leírt férfinak például azért is bonyolult párt találni Andersen szerint, mert kivételes személyiség kell ahhoz, hogy valaki az egyik nap ugyanolyan jól érezze magát államfők között, mint másnap a középiskolai haverokkal.

Rovatok