Index Vakbarát Hírportál

Az Apple visszahívja a Beats hangfalakat

2015. június 5., péntek 14:23

Ritkán látni olyat, hogy az Apple visszahív egy terméket, inkább speciális javítási programokat hirdetnek, viszont a Beats nevű vezeték nélküli hangfalaknál mégis így döntenek. Az Apple felfedezte, hogy ritkán, de a Beats Pill XL Speaker akkumulátorai túlmelegedhetnek, ami tűzveszélyes. Az eszközöket 2014 januárja óta árulják, már azelőtt a boltokban volt, hogy az Apple megvette a Beatset

A cég azt írja, a „vevők biztonsága elsődleges az Apple-nek és a Beatsnek, ezért visszahívják ezt a terméket”. Azt kérik a felhasználóktól, ha van ilyenjük, ne használják többet, hanem küldjük vissza a cégnek. Cserébe az Apple Store-ban elküldhető pénzt vagy elektronikus visszafizetést kapnak 325 dollár vagy a helyi pénznem ennek megfelelő értékében (90 ezer forint). 

A visszahíváshoz egy online űrlapot is készítettek, itt könnyen jelenteni lehet a dolgot, viszont nem lehet bevinni a rossz hangfalakat a legközelebbi Apple Store-ba vagy viszonteladókhoz. Az űrlap kitöltése után az Apple küld direkt erre egy előre fizetett dobozt, ebben kell visszaküldeni a hangfalat. A felhasználók nagyjából három hét múlva kapják vissza pénzüket.

Rovatok