Index Vakbarát Hírportál

És önnek ki az ikertestvére az interneten?

2015. június 5., péntek 17:38

A Microsoft néhány héttel ezelőtt olyan szolgáltatást épített, ami aztán gyorsan terjedt a közösségi médiában: az alkalmazás demóoldalán meg lehetett becsülni egy képről, hogy a rajta lévő hány éves. A szolgáltatást egyébként a Microsoft felhőjére, az Azure-ra telepítették.

Az eszköz annyira elterjedt, hogy szinte mindenki hallott róla: ennek egyik oka talán az lehet, hogy néha nagyon pontosan becsült, más fotókról viszont orbitálisan mellélőtt, a kettősség egyszerre jelezte a technológia fejlettségét, és volt valahol nagyon vicces.

A cég most megint megpróbálkozik valami hasonlóval, és várhatóan ez lesz a következő virális-facebookos szenzáció. A vállalat #TwinOrNot nevű szolgáltatásával két képről azt lehet megbecsülni, hogy a rajta lévők ikrek-e, vagy ha nem, mennyire hasonlítanak egymáshoz. Ez azért már nem olyan vicces önmagában, ezért, megpróbáltak a szövegekkel kompenzálni (pl. „nem is egy bolygóról származtok”). 

Gyors tesztünk alapján két saját képre tényleg 100 százalékot dob, és a valódi ikreket is felismeri. Itt lehet kipróbálni. Mi pedig nagy erőkkel elkezdtük keresni az Index-impresszumban található fotók alapján az indexesek ikertornyait. Ha van tippje, segítsen és küldje el nekünk!

Rovatok