Index Vakbarát Hírportál

Már előrendelhető a Steam Machine

2015. június 8., hétfő 10:44

A Steam Machine gyakorlatilag egy asztali számítógép, csak tetszetős dobozba csomagolva, kimondottan a Steam játékkínálatának futtatására tervezve. A projekt mögött álló Valve még 2013-ban jelentette be a SteamOS operációs rendszerrel és saját kontrollerrel felszerelt gépeket, de csak most indították el az előrendeléseket.

Két nagy pécés hardvergyártó, az Alienware és a Cyberpower már bejelentették a saját Steam Machine-jeiket; ezeket októbertől küldik ki a vásárlóknak. A kínálat még idén bővülni fog, így a Valve egyszerre több eszközzel szállhat ringbe a Playstation 4 és az Xbox One ellen.

Az elemzők nincsenek meggyőződve arról, hogy a Steam Machine-ek kiszoríthatják a konzolokat a nappalikból. Az IHS elemzőcég játékkutató részlegének vezetője, Piers Harding-Rolls azt mondta: nem úgy látja, hogy a Steam Machine felborítaná a fennálló rendet a nappalikban. Ahogy látja, néhány évnek el kell telnie, mire a hardverek ár-érték aránya valóban versenyképes lehet a konzolokkal.

A Steam elkötelezett felhasználói, akik sokat költenek a számítógépükre, és csatlakoztatnák azt a tévéhez [...] jó eséllyel már megtették ezt. Úgy látom, ez eléggé korlátozza a lehetőségeiket.

– mondta Harding-Rolls.

Az Alienware Steam Machine-je 449 dollárba, a Cyberpoweré 499 dollárba fog kerülni. A vásárlóknak viszont novemberig várniuk kell, hogy kifizethessék az extra felárat a Valve saját kontrolleréért, amin analóg karok helyett két érintőfelület van. A kontrollert úgy alakították ki, hogy helyettesíthessek a pécés játékosok két fő perifériáját, az egeret és a billentyűzetet.

Rovatok